tiistai 17. syyskuuta 2013

massan sakeuden määritys


Massan sakeuden määritys

 

Työssä käytimme bucher-suppiloa, dekkalaseja, ämpäriä, vaakaa, kuivauskaappia ja eksikaattoria.

 

Sekä vettä ja 10%-massaa.

 

Työn suoritus: Punnitsimme 500,1g n.10% massaa ämpäriin ja laimensimme sen 1% lisäämällä 5l vettä.

 

Otimme laimennetusta näytteestä 5, 200ml näytettä jatkokäsittelyyn. Näytteet otimme koko ajan massaa sekoittaen, jotta saisimme mahdollisimman tasaisen näytteen. Näistä 200ml näytteistä saimme yhden litran näytteen.

 

Punnitsimme tyhjän bucher-suppilon+kuivatun suodatinpaperin.

Kaadoimme näytteen suppiloon ja suodatimme. Tämän jälkeen punnitsimme suppilon+paperin+kakun, josta saadaan laskettua kakun ja veden massa. 

 

Otimme massakakun suppilosta ja veimme sen kuivauskaappiin, 30min. Kuivauksen jälkeen jäähdytimme kakkua eksikaattorissa n.15 min. Kuivauksen ja jäähdytyksen jälkeen punnitsimme paperin ja kakun, sekä laskimme tulokset.

 

 

 

(8,572g-1,4g) =116,2g / (1056,7g*(500,1g/5500g)) *100= 8,55%

 

eli tuloksista päätellen massamme oli liian lirua.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti