Massan
sakeuden määritys
Työssä käytimme bucher-suppiloa, dekkalaseja, ämpäriä,
vaakaa, kuivauskaappia ja eksikaattoria.
Sekä vettä ja 10%-massaa.
Työn suoritus: Punnitsimme 500,1g n.10% massaa ämpäriin ja
laimensimme sen 1% lisäämällä 5l vettä.
Otimme laimennetusta näytteestä 5, 200ml näytettä
jatkokäsittelyyn. Näytteet otimme koko ajan massaa sekoittaen, jotta saisimme
mahdollisimman tasaisen näytteen. Näistä 200ml näytteistä saimme yhden litran
näytteen.
Punnitsimme tyhjän bucher-suppilon+kuivatun suodatinpaperin.
Kaadoimme näytteen suppiloon ja suodatimme. Tämän jälkeen
punnitsimme suppilon+paperin+kakun, josta saadaan laskettua kakun ja veden
massa.
Otimme massakakun suppilosta ja veimme sen kuivauskaappiin,
30min. Kuivauksen jälkeen jäähdytimme kakkua eksikaattorissa n.15 min.
Kuivauksen ja jäähdytyksen jälkeen punnitsimme paperin ja kakun, sekä laskimme
tulokset.
(8,572g-1,4g) =116,2g / (1056,7g*(500,1g/5500g)) *100= 8,55%
eli tuloksista päätellen massamme oli liian lirua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti