tiistai 17. syyskuuta 2013

Saippuan valmistus


Saippuan valmistus
 
Teimme 10% NaoH:ia 100 ml ja sekoitimme siihen 20 ml:iä risiiniöljyä ja kuumensimme sitä hellalla kokoajan sekoittaen kunnes seos oli läpikuultavaa. Lisäsimme etukäteen kuumennettua vettä niin paljon että dekantteri on vähän yli puolillaan. Jatkoimme sekoittamista ja lisäsimme naCl:ia (ruokasuolaa) niin paljon että osa suolasta ei enää liukene. (liuos tulee kylläiseksi.) Jätimme astian HETKEKSI jäähtymään. Kaadoimme seoksen muumihahmoisiin muotteihin ja jätimme jäähtymään.
 
Vertailu
 
Kaupan saippua                                                                   Oma tekemä
 
Vaahtosi,jätti kädet ” normaalin”                           Vaahtosi, jätti kädet tahmeiksi,piti pestä
tuntuisiksi.                                                             kädet oikealla saippualla tahmeuden
                                                                              pois saamiseksi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti